DavidGG-787x1024

Biografie

In 1992 ben ik afgestudeerd als gegradueerde verpleegkundige. In eerste instantie ben ik aan de slag gegaan in een revalidatiecentrum, om al snel over te schakelen naar een ziekenhuis. Daar heb ik op verschillende diensten ervaring opgedaan in het werken met mensen die chronisch of acuut ziek waren. Tijdens mijn jaren in het ziekenhuis heb ik vijf jaar gewerkt met mensen die besmet zijn geraakt met het HIV-virus en die in de aids-fase zijn terechtgekomen. Tijdens deze jaren heb ik geleerd hoe je op een respectvolle manier met mensen kan omgaan die in een zwaar aftakelingsproces zijn terechtgekomen en hierbij vaak in een isolement terechtkomen. Hier ben ik ook van dichtbij geconfronteerd geworden met de drugs- en verslavingsproblematiek en heb er mijn manier van begeleiden op leren afstemmen.

Na deze boeiende jaren heb ik (begin 2000) de overstap gemaakt naar de palliatieve zorgeenheid. Ik heb de kans gehad om mee aan de wieg te staan van deze eenheid en haar helpen mee uit te bouwen. Dit heeft mij ook de kans gegeven om binnen een nieuw samengesteld team te functioneren en het te zien evolueren. Werken op een palliatieve zorgeenheid is je constant begeven op de breuklijn tussen leven en dood. Hierbij is het leven nog héél manifest aanwezig (in emoties als kwaadheid, verdriet, angst, eenzaamheid…maar ook blijdschap, genieten, verbondenheid met naasten,doorleefd besef). En dit terwijl de dood nooit veraf is en zich ook in al haar facetten toont aan de mensen die haar op dat moment moeten ondergaan als aan iedereen die rondom het bed staat. Sinds begin 2016 heb ik, na 16 boeiende jaren te hebben gewerkt op een palliatieve zorgeenheid, de overstap gemaakt naar de palliatieve thuiszorg, waar ik nu deeltijds werk.

Maar ik wou meer…

Ik ging op zoek naar een therapeutische opleiding waar er, naast een degelijk theoretisch kader, ook aandacht besteed werd aan de therapeutische relatie tussen de therapeut en de cliënt. Een opleiding waarbij de therapeut ook naar zichzelf dient te kijken, alvorens op weg te gaan met cliënten.

En zo ben ik aan de gestaltopleiding begonnen in het www.ivc.be  in Kortrijk.

In 2008 ben ik dan met mijn eigen praktijk begonnen, nog steeds gecombineerd met het werk op de palliatieve zorgeenheid.

In 2010 ben ik gestart met de opleiding Contextuele Therapie, bij www.lerenoverleven.org  in Antwerpen. Deze heb ik ondertussen met succes afgerond.

Ondertussen volg ik nog op regelmatige basis intervisie en supervisie bij NVAGT-erkende supervisoren.

Sinds 2014 ben ik als leertherapeut en supervisor in de opleiding ‘Gezinsbegeleiding, Gezinsgericht Werken en Gezinscounseling’ gestapt (Balans vzw, Centrum voor agogische vorming en opleiding).

Ik onderschrijf de ethische code van de NVAGT, alsook de beroepscode en de voorwaarden van de BVRGS.